Soya donidan sut va sut mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini tizimli loyihalash
Hozirgi vaqtda soya ovqatlari
maktabgacha, maktab uquvchilari, sport bilan shug‘ilanuvchilar va keksalar
uchun katta imtiyozlar beriladi. Soya tarkibida 50% gacha oson hazm bo‘ladigan
o‘simlik oqsillari tarkibida globulinlar
ß- i γ-konglisininlar, gliserollar mavjud, 24% lipidlar tarkibida
98% gacha to‘yinmagan yog‘ kislotalar
aniqlandi, 25% gacha% uglevodlar, 5% gacha tola, taxminan 9% mikroelementlar
(makro va mikroelementlar, fosfatidlar, vitaminlar YE, B1, B2, B6, pantotenik
kislota, niatsin, xolin, foliy kislotasi, biotin). Oziqlanish qiymati jihatidan
soya oqsillari va yog‘lari sut, baliq, mol go‘shti va oqsillarga yaqin, ular
tarkibida barcha muhim aminokislotalar mavjud. Bizning tadqiqot ma’lumotlarimiz
soya sutining yuqori ozuqaviy va biologik qiymatini ham ko‘rsatadi, bunday modda funksional ichimliklar uchun
maqbul asosdir
"FERPI INNO" MCHJ
Fargʻona shahar, Fargʻona koʻchasi 86-uy