Noana’naviy xom-ashyo va sabzavotlardan sukat tayyorlash texnologiyasini ishlab chiqish 2
Loyihaning maqsadi – noan’anaviy meva turlari (qulupnay, tillarang smorodina,
shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, behi, limon va unabi) xom-ashyolaridan sukat tayyorlash
hamda mevalarini quritish texnologiyalarini ishlab chiqish, ularni sifatini va saqlash
muddatlari aniqlash, ishlab chiqarishga tatbiq etish.
Loyihaning vazifalari – qulupnay, tillarang smorodina,
shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, behi, limon va unabi mevalaridan sukat tayyorlash
hamda mevalarini quritish amalga oshiriladi.
Turli xil
retsepturalar asosida sukat tayyorlashning optimal usullari sinovdan
o‘tkaziladi.
Sukat va
quritilgan mevalarni sifat va organoleptik baholash o‘tkaziladi.
Sukat va quritilgan
meva mahsulotlarini qadoqlash va sifat nazorati tashkil qilinadi.
Ilmiy yangiligi – Ilk bor noan’anaviy
meva turlari ya’ni qulupnay,
tillarang smorodina, behi, shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, limon va unabi mevalaridan
sukat tayyorlash texnologiyasi, texnologik parametrlari, sxemalari va
retsepturalari ishlab chiqilgan.