Noana’naviy xom-ashyo va sabzavotlardan sukat tayyorlash texnologiyasini ishlab chiqish 2

  • AKADEMIK MAHMUD MIRZAEV NOMIDAGI BOG‘DORCHILIK, UZUMCHILIK VA VINOCHILIK ILMIY-TADQIQOT INSTITUTI
  • boshqalar
  • Startap loyihalar

Loyihaning maqsadi – noan’anaviy meva turlari (qulupnay, tillarang smorodina, shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, behi, limon va unabi) xom-ashyolaridan sukat tayyorlash hamda mevalarini quritish texnologiyalarini ishlab chiqish, ularni sifatini va saqlash muddatlari aniqlash, ishlab chiqarishga tatbiq etish.

Loyihaning vazifalariqulupnay, tillarang smorodina, shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, behi, limon va unabi mevalaridan sukat tayyorlash hamda mevalarini quritish amalga oshiriladi.

Turli xil retsepturalar asosida sukat tayyorlashning optimal usullari sinovdan o‘tkaziladi.

Sukat va quritilgan mevalarni sifat va organoleptik baholash o‘tkaziladi.

Sukat va quritilgan meva mahsulotlarini qadoqlash va sifat nazorati tashkil qilinadi.

Ilmiy yangiligi – Ilk bor noan’anaviy meva turlari ya’ni qulupnay, tillarang smorodina, behi, shaftoli, o‘rik, olxo‘ri, limon va unabi mevalaridan sukat tayyorlash texnologiyasi, texnologik parametrlari, sxemalari va retsepturalari ishlab chiqilgan. 

AKADEMIK MAHMUD MIRZAEV NOMIDAGI BOG‘DORCHILIK, UZUMCHILIK VA VINOCHILIK ILMIY-TADQIQOT INSTITUTI

AKADEMIK MAHMUD MIRZAEV NOMIDAGI BOG‘DORCHILIK, UZUMCHILIK VA VINOCHILIK ILMIY-TADQIQOT INSTITUTI

Chimkent yo‘li ko‘chasi
  • nodir7@inbox.ru
  • +998909009727
Close
Please fill out the fields below to register in the system

Are you registered?? Check Your Ticket

Are you registered?? Check Your Ticket