SARS CoV-2ni zararsizlantirish xususiyatiga ega immunitetli sutdan foydalangan holda mahsulot ishlab chiqarish

  • "MILK IMMUNE" MCHJ
  • boshqalar
  • Tijoratlashtirish loyihalar

SARS COV- virusiga qarshi antitanachalari o‘z ichiga olgan sutdan mahsulotlar

 

ishlab chiqariladi. Immunitet sutiga asoslangan fermentlar sut mahsulotini ishlab chiqarish rejalashtirilmoqda. Immun suti yuqori samarali urug'larni, qoramollarni (qoramollarni) immunizatsiya qilish natijasida olinadi. Emlash qoramollarni rekombinant xitoy-o'zbek vaktsinasi ZF-UZ-VAC2001 bilan emlash orqali amalga oshiriladi. Natijada paydo bo'lgan immunitet suti SARS-CoV-2 virusining inson hujayrasining ACE-2 retseptoriga bog'lanishini zararsizlantirish qobiliyatiga ega, bu esa virusning hujayralarga kirishi va ko'payish ehtimolini kamaytiradi. Potentsial immunitet suti va undan olingan mahsulotlar sanoat miqyosida foydalanish uchun tavsiya etilishi mumkin. Yumshoq uzoq muddatli pasterizatsiya sutning barcha foydali xususiyatlarini, shu jumladan antitellarning zararsizlantiruvchi faolligini saqlab qoladi. 

 

Loyihaning ilmiy bazasi Avstriyaning Vena universiteti ko'magida O'zbekiston Respublikasi Innovatsion rivojlanish vazirligi huzuridagi Xalqaro molekulyar allergologiya markazining M-2021-1 sonli loyihasi hisoblanadi.

 

Loyihani amalga oshirish uchun avtomatörler uchun uskunalar talab qilinadi.

"MILK IMMUNE" MCHJ

"MILK IMMUNE" MCHJ

Qoraqalpog'iston Respublikasi, Nukus sh. T.Echanov ko'chasi, 46 uy
  • timurpanaev@panamilk.uz
  • +998990737300
Close
Please fill out the fields below to register in the system

Are you registered? Check Your Ticket

Are you registered? Check Your Ticket