Maymunjon o‘simligi misolida meva-sabzavotlarni qayta ishlash,  yangi turdagi oziq-ovqat mahsulotlari yaratish.  ( IRAning  AL-722209815 loyihasi qo‘llab quvvatlashi asosida)

  • ANDIJON DAVLAT UNIVERSITETI
  • boshqalar
  • Ilmiy loyihalar

Maqsadi: Maymunjon mevasi qand diabeti, kamqonlik kabi qator kasalliklar davosi bo‘lib, u bog‘bonchilik madaniyatimizga dadil kirib kelmoqda.. Olingan mevalarni qayta ishlash  qurilmasida  oziq-ovqat kukuni, bo‘yog‘i, gidrolit, efir moyini ajratib olinadi. Qurilma barcha meva-sabzavot va o‘rmon mahsulotlarini qayta ishlashga imkon beradi. Qurilma komplekti va mahsulot namunalari namoyish qilinadi

Vazifasi:   Loyihada Maymunjon o‘simligining xorijiy, samarador, tikansiz, yirik mevali turlarini ko‘paytirish va ko‘chatchilik markazi tashkil etish rejalashtirilgan navlari ko‘paytirish rejalashtirilgan. Ko‘chatlar aholiga tarqatilishi va agrotexnikasini joriy etish asosida  katta miqdorda meva yaratiladi va Bo‘ston innovatsiyalarini tatbiq etish MCHJ da qayta ishlanib, xalqimiz dasturxoni to‘la tizginliga hissa qo‘shiladi.

Ilmiy yangiligi: Maymunjon mevalari boshqa rezavorlardan shifobaxshlik xususiyati bilan ustun turadi. Uning tarkibida qator foydali mikro va makroelementlar mavjudligi, vitaminlarga boyligi ilmiy isbotini topgan. Bu xususiyatlar kamqonlik, qand diabeti kabi qator kasalliklar uchun biologik faol moddalar yaratishga asos bo‘ladi

Tajriba sinov natijalari  videosi ushbu saytda keltirilgan:

https://youtu.be/37nkSPU0HXQ?si=XS-u4IxTvOqZpR87https://youtu.be/AbQoWjgjJVQ?si=HHWjBFCMCsf9z1Q5

ANDIJON DAVLAT UNIVERSITETI

ANDIJON DAVLAT UNIVERSITETI

Andijon, Universitet ko‘chasi 129
  • muminov_mm@mai.ru
  • +998 97 4737405
Close
Please fill out the fields below to register in the system

Are you registered? Check Your Ticket

Are you registered? Check Your Ticket