Qandli proteinli ozuqa qoʻshimchalari bilan chorva mollarini oziqlantirishning texnologik usullarini asosida ishlab chiqarish
Qandli proteinli ozuqa
qo‘shimchalari bilan chorva mollarini oziqlantirishning texnologik usullarini
ishlab chiqish bo‘yicha ishlarni amalga oshirish va bu orqali mamlakatimizda
ozuqabop mahsulotni qayta ishlash texnologiyasini yaratish. Ishlar bajarilishi
bilan ozuqabop mahsulotlar narxi bir xil ushlab turish va import o‘rnini
qoplash. Jizzax viloyati hududida qandli proteinli ozuqa qo‘shimchalari bilan
chorva mollarini oziqlantirishning texnologik usullarini ishlab chiqiladi. Bu
orqali amaliyot ishlab chiqarishga keng targ‘ib etiladi va chorva mollari
ozuqalarining hazm bo‘lish jarayoni yaxshilanadi, mahsuldorligi oshishiga
xizmat qiladi. Viloyat hududida don va don qoldiqlaridan nanotexnologiya
asosida parchalash orqali qandli proteinli ozuqa qo‘shimchalari tayyorlash
yo‘lga qo‘yiladi. Ushbu ishlar Chorvachilik va parrandachilik ilmiy-tadqiqot
instituti olimlari bilan birgalikda amalga oshiriladi..